محققان دانشگاه ایلینویز موفق به ابداع جوهری از نقره شده اند که در چاپ مدارهای الکترونیکی با استفاده از رایانه های خانگی کاربرد خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیشتر جوهرهای چاپ الکترونیکها از ذرات فلزی برخوردارند. اما جوهر جدید تماما مایع بوده و محلولی از نقره و آمونیاک است. پس از چاپ با استفاده از این جوهر مایع تبخیر شده و رشته هایی از مواد رسانا بر روی سطح به جا می مانند.
این جوهر نسبت به بسیاری از جوهرهای الکترونیکی موجود برتری هایی دارد که یکی از آنها کوچکتر شدن دهانه جوهر پاش در چاپگر است زیرا جوهرهایی که حاوی ذرات فلزی هستند به دهانه ای بزرگتر نیازمند خواهند بود. جوهر نقره مایع به دهانه ای بسیار کوچک به اندازه 100 نانومتر نیاز خواهد داشت.
از دیگر فواید این جوهر ساده بودن تولید و قدرت بالای چسبندگی آن به طیفی گسترده از مواد از قبیل پلاستیک، کاغذ و پارچه است. از دیگر نکات مثبت درباره این جوهر درجه حرارت آن است. جوهرهای ذره ای باید در درجه حرارت نسبتا بالایی مورد استفاده قرار بگیرند تا رسانایی خوبی از خود نشان دهند. به همین دلیل است که امکان چاپ آنها بر روی سطوح کاغذی یا پلاستیکی وجود ندارد.
اما جوهر نقره مایع می تواند در حرارت 90 درجه سلسیوس به حداکثر رسانایی خود دست پیدا کند که حرارتی بالا است، اما به اندازه ای است که بسیاری از سطوح توان تحمل آن را دارند.
از سویی دیگر با وجود اینکه شاید نقره ماده ای گران قیمت به نظر بیاید، سال 2011 قیمت آن 26 و 48 دلار در هر اونس بود یک اونس نقره می تواند مقادیر زیادی نقره تولید کند، از این رو هزینه تولید آن نسبت به بسیاری از جوهرهای الکترونیکی موجود قابل مقایسه است. بر اساس گزارش دیسکاوری، این جوهر می تواند مسیر استفاده از رایانه های شخصی برای چاپ مدارهای الکترونیکی را هموار سازد.