ابزار امتیاز دهی

حرکت فضایی شتابدار چین برای اعزام انسان به کره ماه - علمی

علمی

چین طی حرکتی شتاب‌دار در برنامه جدید خود برای پنج سال آینده، پرتاب آزمایشگاه‌های فضایی و فضاپیماهای سرنشین‌دار و همچنین آماده‌سازی برای ساخت ایستگاه‌های فضایی جدید را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چین تاکنون از اهداف نهایی خود در مورد ساخت یک ایستگاه فضایی و انتقال انسان به کره ماه صحبت کرده است.

این کشور تا کنون پیشرفت‌های علمی زیادی در برنامه‌های سفرهای فضایی انسانی و ماه داشته اما این برنامه پنج ساله که اجرای آن از سال آینده آغاز خواهد شد، نشانگر یک شتاب در راه دستیابی به این اهداف است.

طبق این برنامه، چین تا پایان سال 2016، آزمایشگاههای فضایی خود را به همراه فضاپیماهایی باری به فضا پرتاب کرده و آمادگی فنی لازم برای ساخت ایستگاه‌های فضایی را کسب خواهد کرد.

برنامه فضایی چین تاکنون توانسته دستاوردهای بزرگی را در زمان نسبتا کوتاهی بدست آورد. اگرچه هنوز فاصله بسیاری از روسیه و آمریکا در زمینه فناوری و تجربه فضایی دارد.

طبق این برنامه، این کشور به کاوش ماه از طریق کاوشگرها و جمع‌آوری نمونه‌هایی از سطح آن و در ادامه به کاوش سیارات دیگر خواهد پرداخت.

چین قرار است از فضاپیماهای خود برای بررسی ویژگی‌های سیاه‌چاله‌ها، نظارت بر پسماندهای فضایی و اجسام سماوی نزدیک به زمین و ساخت سیستمی برای حفاظت فضاپیماها از زباله‌های فضایی استفاده کند.

این برنامه همچنین از اقدامات آینده این کشور برای ارتقای خودروهای پرتاب، ماهواره‌های ارتباطی، رادیو و تلویزیون و هواشناسی خبر داد. از دیگر برنامه‌های چین ساخت سیستم جهت‌یابی جهانی برای رقابت با شبکه جی‌پی‌اس آمریکا است.

در سال 2003 چین در میان کشورهای جهان پس از آمریکا و روسیه در سومین جایگاه برای اعزام انسان به فضا قرار گرفته و پنج سال بعد توانست یک پیاده‌روی فضایی کامل را اجرا کند. همچنین چندی پیش نیز توانست ورود خودکار فضاپیمای شنزو هشت خود را در مدل آزمایشی تتیانگونگ 1 اجرا کند که قرار است در آینده به شکل یک ایستگاه فضایی کامل درآید.

در این برنامه از فهرست همکاران آینده فضایی چین به کشورهایی چون روسیه، برزیل، فرانسه و انگلیس اشاره شده و در مورد آمریکا گفت‌وگوها همچنان ادامه دارد.


ارسال شده در توسط vahdi