در میان تلاشهای مهندسان روسی و اروپایی، تکههایی از فضاپیمای «فوبوسگرانت» روسیه که در اثر مشکل موتور اصلی برای هفتهها در مدار زمین گیر افتاده بود با جو زمین برخورد کرده و بر زمین فرود آمدند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تکههای جدا شده از این فضاپیما که ماموریت آن، نمونهبرداری از قمر فوبوس سیاره مریخ بود به سرعت وارد جو زمین شده و توسط فرماندهی استراتژیک ایالات متحده در فهرست اجسام فضایی وارد شدند.
سقوط قطعات فضاپیماها و موشکها در مدار پائین یک امر معمول است اما از آنجایی که که ارتفاع فضاپیمای فوبوسگرانت پس از سقوط دو قطعه کوچک تغییری نکرده، احتمالا این قطعات نقش آن چنان مهمی نداشتهاند.
این در حالی است که اخبار خوشی برای این کاوشگر روسی در راه نبوده و به گفته تحلیلگران، فوبوسگرانت از کار افتاده است.
این فضاپیمای روسی، هشتم نوامبر(17 آبان) در یک ماموریت بلندپروازانه برای جمعآوری نمونههایی از خاک فوبوس، بزرگترین قمر مریخ از مرکز فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد اما موتور اصلی آن در مدار زمین عمل نکرده و فوبوسگرانت در مدار زمین گرفتار شد.
با وجود تلاشهای بسیار، کنترلرهای ماموریت هنوز موفق به برقراری ارتباط با این پروژه 163 میلیون دلاری نشدهاند.
اگر چه چندی پیش، سازمان فضایی اروپا موفق به شناسایی علائمی از این فضاپیما شد، اما پس از آن هیچ ارتباطی برقرار نشده است. در صورتی که این ارتباط برقرار نشود، این کاوشگر 14.6 تنی به صورت کنترل نشده در تاریخی بین ژانویه و فوریه با جو زمین برخورد خواهد کرد.