به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز به نقل از Nano در تاریخ 4 دسامبر (13 آذر)، کونستانتین کورنف و همکارانش ، از دانشگاه کلیمسون University Klymson، روشی برای جمعآوری مقادیر بسیار کم از سیالات یافتند. برای این کار آنها نیاز به پیمایشگری داشتند که منعطف باشد و بتوان آن را کنترل کرد. کونستانتین کورنف پس از مشاهده نحوه تغذیه پروانه و استفاده از یک خرطوم جهت بیرون کشیدن غذا، تصمیم گرفت نسخه مصنوعی پروانه را بسازد.
کونستانتین کورنف میگوید: دستگاهی که او ساخته یک خرطوم با دو نوع کانال است، یکی کانال بسیار کوچک جهت جمعآوری مایعات و دیگری کانالی بزرگ جهت انتقال این مایع به جای دیگر. برای ساخت این سیستم، این تیم تحقیقاتی یک فیبرپلیمری متخلخل تولید کردند و با استفاده از یک روش الکتروریسندگی جدید آن را تابیده و رشتهای ایجاد کردند. در الکتروریسندگی از محلول حاوی بار الکتریکی استفاده میشود که این محلول از نقطهای با پتانسیل الکتریکی بالا به نقطهای با پتانسیل الکتریکی پایین پرتاب می شود که در این بین رشتههای مورد نظر تولید میشوند. بخش جدید این روش آن است که از یک برس غلطکی شکل (بازو) استفاده شده تا الیاف تولید شده را جمعآوری کند. این بازو با چرخش خود موجب تنیدن رشتهها میشود. کونستانتین کورنف میگوید: که تبدیل این الیاف به رشته کاری چالش برانگیز بود. اگر فاصله میان الیاف زیاد باشد آنگاه تنیده شدن الیاف به سرعت انجام می شود و اگر این فواصل کم باشد نیروی ستونی افزایش مییابد.
برای دستکاری این خرطوم به نحوی که بتواند بهسمت هدف مورد نظر – قطره، تک سلول یا غده- برود، کونستانتین کورنف و همکارانش از پلیمرهای متخلخل دارای ذرات مغناطیسی استفاده کردند. با استفاده از میدان مغناطیسی، آنها توانستند این سیستم را تحت کنترل بگیرند. با چنین انعطافپذیری، خرطوم میتواند به ادوات میکروسیالی متصل شده و از آن نمونهبرداری کند.
جوشا ایدل، متخصص زیستنانوفناوری از امپریال کالج لندن، میگوید: این گروه برای اولین بار در دنیا موفق شدند تا از پیمایشگر منعطف نانوحفرهای بهعنوان خرطوم مصنوعی استفاده کنند. اگر فرض کنیم که کار آنها تکرارپذیری خوبی داشته باشد، من فکر میکنم برای تجاریسازی این پروژه مشکل خاصی وجود نداشته باشد.
کونستانتین کورنف میگوید: برای تولید انبوه این خرطوم ما روش خودکاری را ارائه کردهایم.