ابزار امتیاز دهی

انواع موشک های کروز - علمی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علمی

انواع موشک های کروز

تا کنون علاوه بر دسته بندی های دریاپایه، زمین پایه و هوا پایه ، تا کنون مدل های متعددی از موشک های کروز معرفی شده اند که در این مقاله انواع مختلفی از موشک کروز که تا کنون معرفی شده به قرار زیر می باشد.

موشک BGM-199A TLAN-N

این نوع موشک مجهز به سر جنگی هسته ای W80-0200KT است و برای حمله به اهداف استراتژیک زمینی طراحی شده است. از هدایت اینرسی همراه با هدایت DSMAC در بخش پایانی برخوردار است.


موشک BGM-109B/ TASM
یک نوع موشک ضد کشتی که جرم سر جنگی آن 454.55 کیلوگرم (حاوی مواد منفجره شدید) است. این موشک ها از سیستم هدایت بهسازی شده ی هارپون در بخش میانی و هدایت اینرسی همراه با آشیانه یاب راداری فعال (UPW-23) در بخش نهایی استفاده می کنند.
موشک BGM-109C TLAMC
سر جنگی این موشک نیز مشابه BGM- حاوی 454.55 کیلوگرم مواد منفجره شدید الانفجار است و برای هدف گیری اهداف زمینی طراحی شده است. این مدل های کروز از هدایت اینرسی همراه با سیستم "ترکام"  برخوردار است.
موشک TLAMDBGM-109D
این موشک علیه افراد و نیز اهداف زرهی سبک طراحی شده است. سر جنگی آن از نوع لت و پاری برای افراد و شکل دار برای اهداف زرهی است.
 موشک TLAMDBGM-109E
این موشک ضد کشتی بوده و سر جنگی آن حاوی مواد منفجره شدید الانفجار، (مشابه موشک BGM-109B) است و سر جنگی آن به امواج الکترومغناطیس (امواج راداری و مخابراتی) حساس است.
موشک BGM-109F TAAM
این موشک مشابه موشک TLAMDBGM 109D می باشد. سر جنگی آن برای حمله به پایگاه های هوایی و تسهیلات هواپیماها طراحی شده است.


موشک BGM-109G
در این موشک از سر جنگی هسته ای W84 استفاده شده است.
موشک ABM 109C
موشکی هوا به زمین که دارای برد متوسط است. این موشک مخصوص هواپیماهای نیروی دریایی بوده و سر جنگی آن به جرم 120 کیلو گرم حاوی مواد انفجاری شدید می باشد.
موشک AGM-109H MRASM
نوعی موشک کروز هوا پرتابی است که از توان لازم جهت نفوذ در فضای اهداف محافظت شده برخوردار می باشد.
موشک AGM-109I TASM
نوعی موشک کروز هوا پرتابی است و برای اهداف سطحی دریایی طراحی شده است. جرم مواد انفجاری، سر جنگی و کلاهک آن 120 کیلو گرم می باشد.
موشک AGM-109J MRASM
این نوع موشک دارای مهمات خاص بوده و مخصوص نیروی دریایی است.
موشک MRASMAGM-109L
این نوع موشک حاوی نوع خاصی از مهمات به جرم 120 کیلوگرم است که برای نیروی دریایی ساخته شده است. بحث بر روی موشک های کروز، در پیمان INF بین امریکا و روسیه مطرح بوده و تحت پیمان مذکور، تنها مجوز تولید 880 فروند کروز با سر جنگی هسته ای برای آمریکا داده شده است. برد این موشک ها نیز در سطح 450 کیلومتر محدود شده است.

در آخر باید گفت موشک‌های کروز بسته به شیوهء پرتاب به سه دسته تقسیم می‌شوند :
1.زمین‌پایه
2.هواپایه
3. دریاپایه
سامانه‌هایی که از زیردریایی پرتاب می‌شوند دریاپایه و موشک‌هایی که از ناوها پرتاب می‌شوند ناوپرتاب نامیده می‌شوند.


ارسال شده در توسط vahdi